Solbreda.nl

Een hele fijne jaarwisseling.jaarwisseling Ik wens jullie alvast een hele fijne jaarwisseling. Waarschijnlijk met véél drank en lekkere hapjes en een knallend vuurwerk.

30-12-11.


Fijne Kerstdagen.kerst breda Ook langs deze weg, wens ik jullie héle fijne kerstdagen. Dat de Kerstdiners lekker mogen smaken.

24-12-11.


Rioolgemaal.rioolgemaal breda Mijn fietstocht naar mijn werk is weer iets prettiger geworden. Het rioolgemaal is klaar. Het heeft lang geduurd. Maar dan heb je ook wat.
En ik moet zeggen, Architect Lode Havermans heeft er iets moois van gemaakt. Een aanwinst voor Breda.

24-12-11.


Heimwee naar Serious Request.serious request Serious Request 2011 is weer van start gegegaan. Dit jaar in Leiden. Als ik de beelden zie op tv, krijg ik toch weer heimwee. In 2008 was het in Breda. Voor mij was dit tot nog toe het leukste evenement in Breda sinds ik in de binnenstad woon.. Dus echt heimwee.!!!!!!

19-12-11.


De Telegraaf over Bourgondisch Breda.breda_1 Gelezen op de reiskrant van de Telegraaf.nl. Leuk om hier te lezen, wat je zelf altijd al wist. Maar waar het toch nog eens bevestigd wordt.

10-12-11.


De boom staat weer.kerstboom Hehe, de kerstboom weer gezet. De kerstman kan komen. Lijkt of de boom er elk jaar vroeger staat. Maar ja, het brengt toch ook wel sfeer in huis.

10-12-11.


Spullen van Muammar Khadaffi te zien in Bredakhadaffi Terwijl nog héél veel mensen hun sinterklaasinkopen deden in Breda, zijn wij naar expositiecentrum Kickstart gegaan om de expositie te zien van de spullen van ex-dictator Khadaffi. Midden-Oostencorrespondent Harald Doornbos van BN DeStem heeft deze spullen in augustus meegenomen uit het paleis van de oud-leider van Libië in Tripoli. Ook hier was het erg druk.De Libische ambassade wil dat deze spullen teruggaan naar Libië. Het is daarom onzeker geworden of de tentoonstelling na Breda nog verder reist naar Keulen en New York, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Maar al met al voelde ik mij toch een beetje een soort gluurder.
Deze foto's zijn gemaakt door B.J. Scholten.Waarvoor dank.

05-12-11.


Naakt protest tegen EK 2012.protest In Kiev zijn vrijdag vijf vrouwen uit de kleren gegaan uit protest tegen het EK 2012. Volgens de vrouwen van de groep Femen zorgt het voetbalkampioenschap in Oekraine en Polen ervoor dat vrouwen in die landen worden uitgebuit.

02-12-11.


Loting EK 2012euro2012 Vanavond was de loting voor het EK Voetbal in Polen en Oekraïne in 2012. Nederland treft Denemarken, Duitsland en Portugal. Dus dat worden héle mooie wedstrijden. Kunnen ze er meteen tegenaan en laten zien dat ze favoriet zijn voor de titel.

Hier kan je het hele speelschema zien.

02-12-11.


Ik probeer het toch nog eens.schoenzetten De Kleinkinderen hebben een mooie tekening voor Sinterklaas gemaakt. En hun schoen weer bij Opa en Oma gezet. Die van mij er ook maar bij gezet. En nu maar hopen, dat Sinterklaas ook voor mij wat in petto heeft. Ik moet wel zeggen, de zenuwen gieren door mijn keel.

Update: 24-11-11:Yes, dank u wel Sinterklaas.!!!!

23-11-11.


De Sint denkt ook aan de kleinkinderen.schoentje De Sint is dit jaar ook bij ons geweest om iets voor de kleinkinderen in de schoen te leggen. Of was het Zwarte Piet? In ieder geval dank U wel Sinterklaasje en ik heb nog één vraagje. Wilt U de volgende keer ook aan mij denken ?

16-11-11.


De Zon Nu en ToenWaar nu dit appartementencomplex Residentie de Zon (foto 1) staat, stond vroeger Wasserij de Zon (foto 2). Graag zou ik in bezit komen van betere foto's van deze wasserij.

Foto 1.

Res de Zon

Foto 2.

Wasserij de Zon


Wie kan mij daar een plezier mee doen ? Of weet je iemand die mij daarmee kan helpen.

16-11-11.


Weekendje AntwerpenAntwerpen Weekendje Antwerpen gedaan met mijn vrouw. Was héél leuk en gezellig. Zaterdag prachtig weer, intocht Sinterklaas, dat is daar een hele happening. Terrassen hartstikke vol en gezellig. Door de Diamantwijk gelopen en natuurlijk ook door het Schipperskwartier. Lekker uit eten geweest en ook al koelt het 's-avonds flink af, de terrassen zitten overvol. Dag daarop naar de vogeltjesmarkt geweest, maar geen vogel te zien. Ook was het weer een stuk minder, wat overigens op de foto te zien is. Lekker door de stad gewandeld, geluncht en toen weer door de mist naar huis. Maar het was wel super in deze Bourgondische stad. Voor herhaling vatbaar.

10-11-11.


Alpe d'HuZesAlpe d'HuZes Alpe d'HuZes zet zich ervoor in dat de strijd tegen kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Dat kanker niet meer als dodelijke ziekte, maar als een chronische ziekte kan worden gezien. Alpe d'HuZes hanteert een strikt anti-strijkstokbeleid. Alleen daardoor kan Alpe d'HuZes garanderen dat 100% van het ingezamelde geld ook daadwerkelijk ten goede komt aan het onderzoek naar de bestrijding en preventie van kanker. Onderzoek naar kanker en implementatie van de resultaten is het hoogste doel van de stichting Alpe d'HuZes. Al het geld gaat daarom naar het eigen onderzoeksfonds van Alpe d'HuZes. Dit jaar gaat een collega van mij meedoen. Hier kan je meer over hem lezen en ook hoe je hem kan steunen om deze berg te overwinnen.

10-11-11.


Fans drinken NAC naar recordomzet.NAC_BIER Behalve de spelers van NAC, die zaterdag een 1-0-overwinning boekten op Vitesse, 'presteren' ook de fans van de Bredase club uitzonderlijk goed. Dat stelde directeur Ed Busselaar na afloop van het duel. Een week eerder, in de wedstrijd tegen VVV, had de aanhang voor een recordomzet aan drank gezorgd: zo'n 100.000 euro. Tegen Vitesse bleef de teller steken op een kleine 40.000 plastic bekers, ofwel ruim 91.000 euro. Zijn we toch nog ergens goed in !!!!!

7-11-11.


De Pont TilburgMark Eenmaal per jaar moet het er toch van komen. Dan moet ik naar Tilburg. Want aan het museum De Pont kan Breda helaas niet aan tippen. Nu was er een expositie van o.a. Mark Wallinger (zie foto), maar ook werk van Anish Kapoor en Bill Viola waren zeer indrukwekkend. Een aanrader om hier een bezoek aan te brengen.

29-10-11.


Publieksprijs 2018BrabantKunst-trimbaan Om de titel Culturele Hoofdstad van Europa binnen te halen moet 2018Brabant een origineel plan maken voor een cultureel programma in 2018. Dit plan, het zogenaamde bidbook, wordt in 2012 voorgelegd aan de Europese selectiejury. Om de jury te overtuigen had 2018Brabant originele en verrassende projectideeën nodog.
Alle Brabanders konden ideeën inzenden. Van de 465 ingezonden ideeën voor het bidbook van 2018Brabant zijn er 8 geselecteerd. Nanne Meuldijk is één van de acht genomineerden voor de Publieksprijs van 2018Brabant.
Ik kan haar van harte aanbevelen en hoop, dat jullie ook een stem op haar uit gaan brengen. Stemmen kun je HIER tot 22 november. Meer over Nanne Meulendijk kun je HIER en HIER vinden.

28-10-11


Herfstvakantie 2Herfstvakantie2 Voor mij zit de herfstvakantie erop. Hier voor het zuiden is hij net begonnen. Mijn vrouw heeft wat souvenirs uit La Roche meegenomen en dit prachtig herfststuk gemaakt.
Chapeau.
Klik hier voor vergroten.

22-10-11


HerfstvakantieHerfstvakantie Al woon ik in het Zuiden, voor mij is de Herfstvakantie al wel begonnen.Heb er zin an.Lekker wandelen, FF de kop leegmaken.

13-10-11


Toch maar even weer


carlsberg Hij stond op mijn oude site.
Maar nu toch ook nog even op de nieuwe. Omdat ik deze reclame van Carlsberg hartstikke leuk vind. vandaar.!!!

10-10-11


Ik ben weer in de lucht !


De website begint er al een beetje op te lijken. Ben nu met de menubalk bezig, want die loopt nog niet goed zoals jullie zien
Komen jullie tegen nog meer fouten aan te lopen, mail mij dan even, b.v.d.

10-10-11


Prijs in de Postcodeloterij


Ja, echt en wel € 5,00.Wat een bedrag he.Dat is tenminste een flinke klapper. Daar komen we verder mee. Niet dan ?

05-10-11


Singelloop 2011


singelloop1 Het was weer héél gezellig afgelopen zondag bij de Singelloop Breda. Een record aantal deelnemers en héél mooi weer.singelloop2 singelloop5
Ook Frank heeft een redelijke tijd gelopen bij zijn afstand van 10km. Maar hoe kan het ook anders met al die spandoeken.

04-10-11


Het begin is er


Maar natuurlijk moet er nog een hoop aan gedaan worden. Dus daar ben ik nog wel even zoet mee.Maar ach ja, je bent er mee van de straat.

03-10-11.

archief

© 2011 Mijn-eigen-website.nl